Gegrilde varkensnootjes met asperges

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Giet de olie over de gekruide varkensnootjes en gril ze even Schil de asperges met een dunschillertje Kook ze krokant gaar in gezouten water (witte ongeveer 10 a 20 min., groene 5 a 10 min.) Snijd de asperges bovenaan af op 4 cm Dit zal dienen als garnituur De onderste stelen snijdt u in stukjes van 1 cm. en gebruikt u voor de saus Snipper de ui zeer fijn, giet er de wijnazijn over en laat even stoven in een nootje boter Laat opkoken en giet er dan de room bij Laat dit voor de helft inkoken en klop er, op een klein vuurtje, de blokjes harde boter door Opgelet, de saus mag nu niet meer koken Breng op smaak met peper en zout en roer er de korte stukjes asperges door Schik de varkensnootjes ondertussen op een ovenplaat en laat verder bakken in een warme oven van 180 graden gedurende 5 a 7 min Het varkensvlees mag nog mooi roze zijn Leg per bord 3 varkensnootjes, bovenaan legt u de aspergepunten en onderaan lepelt u de saus Versier met een toefje waterkers Dit gerecht serveert u met kroketjes of gepersilleerde aardappelen (aardappelen, die u eerst wentelt in gesmolten boter en die u daarna met peterselie bestrooit) en een glas lichte Cote du Rhone

Gegrilde varkensnootjes met asperges is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept