Giet de olie over de gekruide varkensnootjes en gril ze even Schil de asperges met een dunschillertje Kook ze krokant gaar in gezouten water (witte ongeveer 10 a 20 min., groene 5 a 10 min.) Snijd de asperges bovenaan af op 4 cm Dit zal dienen als garnituur De onderste stelen snijdt u in stukjes van 1 cm. en gebruikt u voor de saus Snipper de ui zeer fijn, giet er de wijnazijn over en laat even stoven in een nootje boter Laat opkoken en giet er dan de room bij Laat dit voor de helft inkoken en klop er, op een klein vuurtje, de blokjes harde boter door Opgelet, de saus mag nu niet meer koken Breng op smaak met peper en zout en roer er de korte stukjes asperges door Schik de varkensnootjes ondertussen op een ovenplaat en laat verder bakken in een warme oven van 180 graden gedurende 5 a 7 min Het varkensvlees mag nog mooi roze zijn Leg per bord 3 varkensnootjes, bovenaan legt u de aspergepunten en onderaan lepelt u de saus Versier met een toefje waterkers Dit gerecht serveert u met kroketjes of gepersilleerde aardappelen (aardappelen, die u eerst wentelt in gesmolten boter en die u daarna met peterselie bestrooit) en een glas lichte Cote du Rhone
Gegrilde varkensnootjes met asperges is een recept van De vlam in de pan