Paneer de varkenslapjes Wentel ze eerst door de losgeklopte eieren, die u kruidt met peper en zout Haal ze dan door het paneermeel en klop ze even plat Haal kleine roosjes van de bloemkool en kook ze "al dente" Verfris ze onder koud stromend water Snijd het spek in lardons (reepjes) Kook de tagliatelli gaar Gebruik voldoende boter, laat ze niet te heet worden en bak er het vlees in Het paneermeel slorpt zeer veel vet op, waardoor de lapjes snel gaan verbranden Smelt de sjalot en het spek in boter en voeg de knoflook toe Giet de room erover en laat even inkoken Voeg de bloemkool en de tagliatelli toe en warm op Roer af en toe, maar doe dit met een keukenvork en niet met een houten lepel, want die zou alles stuk maken Neem de pan van het vuur en doe er de eieren bij Roer met een keukenvork, anders zouden de eieren gaan stollen De bedoeling is dat ze de saus binden Meng de kruiden eronder Leg het vlees op het bord en lepel er een weinig bakboter over om het te doen glanzen Serveer met de tagliatelli, die u op een vork draait Drink hierbij een zuiderse rode wijn, een Italiaanse Chianti of een Franse Cotes du Ventoux
Gepaneerd varkenslapje met tagliatelli spek en bloemkool is een recept van De vlam in de pan