Gestoomde Kasslerrib met peultjes en jonge worteltjes

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de worteltjes schoon en laat er ca 1 cm groen aan Schil de raapjes en snijd ze in halve maantjes Maak de peultjes schoon Schil de aardappelen en halver ze Leg deze groenten, laagsgewijs, in de stoomketel en kruid na elke laag met nootmuskaat, peper en zout Begin met de aardappelen, vervolgens de raapjes, dan de worteltjes en tenslotte de peultjes Snijd het spek in reepjes en leg deze op de groenten Leg er de kasslerrib bovenop Plaats de stoompan op een groot vuur en laat de bereiding gedurende ca 35 minuten gaarstomen Schik het vlees en de groenten op een bord en bestrooi met de peterselie Tip Het is belangrijk dat de groenten allemaal ongeveer even dik zijn, zodat ze binnen dezelfde tijd gaar kunnen worden

Gestoomde Kasslerrib met peultjes en jonge worteltjes is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lentegroenten met geitenkaas-honingraatdip
15 min Snack
Bekijk recept
Lentehutspot met kibbeling
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Gestoomde spruitjes met peer
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bimi met gebakken uitjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makreelcurry met naanbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept