De dag vooraf Zet de bonen onder water en laat ze een nachtje weken De dag zelf Giet de bonen door een zeef en laat ze uitlekken Pel de ui Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd beide groenten in dobbelsteentjes van ca 1 cm Wrijf de champignons schoon en snijd ze in 4 Ontzwoerd het spek en snijd het in stukken van ca 5 cm Bak deze in een nootje boter en voeg er de ui, de paprika en de champignons aan toe Pel het teentje knoflook en pers dit na ca 3 minuten over de groenten Roer er vervolgens de tomatenpuree, de mosterd en de oregano onder Voeg er tenslotte de bonen aan toe en overgiet de bereiding met 5 dl runderbouillon Laat ca 50 minuten sudderen en roer regelmatig om Als de bereiding te droog wordt, voegt u er een beetje water aan toe Kook, na ca 30 minuten, de rijst in de overige bouillon gaar Pel en ontpit de tomaten Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca 2 cm en voeg deze op het laatste ogenblik bij de bonenstoverij Breng op smaak met peper en zout Schep op 4 borden een lepel rijst en leg er de bonenstoverij rond Serveer dit gerecht met een rode landwijn