Vlees bestrijken met olie In een pan met antiaanbaklaag het vlees in 10 min. rondom bruin bakken Laten afkoelen Intussen in koekepan boter verhitten Ui 3 min. zachtjes bakken Appels schillen en grof raspen Door ui scheppen Ei losroeren 2 eetl. in kopje apart zetten Rest van ei door ui-appelmengsel roeren Op smaak brengen met peper, zout en pimentpoeder Laten afkoelen Oven voorverwarmen op 225 graden Intussen bladerdeeg uitgespreid laten ontdooien Bakplaat bekleden met bakpapier Aanrecht bestuiven met bloem 6 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot lap van 30 x 40 cm Vlees op deeglap leggen Appel-uimengsel (zonder vocht) op vlees drukken Deeglap dichtvouwen Met naad naar beneden op bakplaat leggen Deegrol dun bestrijken met ei 2 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot lange dunne lap Lap in repen van 1 cm breed snijden Repen in schuine ruitvorm op bladerdeeg leggen Bestrijken met rest van ei In midden van oven in 40 min. gaar bakken Laten afkoelen Afdekken met aluminiumfolie Tot gebruik in de koelkast zetten Wijn met runderfond inkoken tot 3 dl Saffraanpoeder en slagroom toevoegen Op hoog vuur 3 min. laten inkoken tot sausdikte Op smaak brengen met zout en peper Oven voorverwarmen op 200 graden Vlees in midden van oven in 15 min. verwarmen In plakken snijden Intussen saus zachtjes verwarmen Op 4 borden plak vlees leggen Beetje saus ernaast scheppen Rest van saus apart erbijgeven Garneren met courgette