Schil de aardappelen, was ze en kook ze gaar Stoof ondertussen het vlees in een noot boter, zodat het volledig los komt Kruid met peper, zout en nootmuskaat Maak het witloof schoon, verfris het onder koud stromend water en dep de struikjes droog Verwijder de kern en snijd de witloofblaadjes in grove stukken Stoof ze beetgaar in een weinig boter Kruid met peper, zout en nootmuskaat Reinig de uien, snipper ze fijn en stoof ze ook in een noot boter Als de aardappelen gaar zijn, giet u ze af, droogt u ze even op het vuur en pureert u ze Werk af met melk, boter, peper, zout en nootmuskaat Strijk een vuurvaste schotel in met wat boter Leg op de bodem de gestoofde uien en leg daarop het vlees Leg hierover de gestoofde witlofstukken Dek het geheel af met aardappelpuree Leg er enkel blokjes boter op en strooi er een weinig paneermeel over Zet 15 min in een voorverwarmde oven van 180 graden Zet de vuurvaste schotel op tafel en verdeel onmiddellijk Serveer hierbij een patersbier van 6 graden
Varkensgehakt met witlof op grootmoeders wijze is een recept van De vlam in de pan