Varkenshaasje in bladerdeeg

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Strijk de varkensfilet in met mosterd Kruid met peper en zout en braad even aan in boter, tot het haasje goudbruin gekleurd is Laat afkoelen Meng ondertussen het gehakt met 1 ei, de cognac, de fijngehakte kruiden, de rozemarijn, de tijm en de knofknoflook tot een vulling Breng op smaak met peper en zout Rol het bladerdeeg uit op een dikte van

0.5 cm in een lap van 30 X 30 cm Leg het deeg op een lichtjes met boter ingestreken bakplaat en smeer in met het losgeklopt eiwit Verdeel de helft van de vulling over de ene helft van het bladerdeeg Leg de afgekoelde varkensfilet er bovenop en dek toe met de andere helft van de vulling Maak de randen en de zijkanten vochtig en druk zeer goed aan Van de deegrestjes maakt u een garnituurtje dat u op het deeg legt Prik hier en daar in, zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen Strijk het pakketje in met eigeel en plaats onderaan in de voorverwarmde oven (180 graden) gedurende 40 minuten Laat afkoelen en schik het vlees en het garnituur in een lunchbox Dien op in zijn geheel of in plakken op een bedje van gemengde sla en koude aardappeltjes in vinaigrette, waarover u gehakte peterselie strooit Schenk hierbij een rode wijn

Varkenshaasje in bladerdeeg is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Appelbeignets uit de oven
50 min
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tompouce met zalm en asperges
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaasje met champignons
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Varkenshaasje met sausje van melk met salie
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wok met varkenshaasje en boerenkool
Hoofdgerecht
Bekijk recept