Varkensmedaillon met appelsaus

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Begin met de appelsaus Laat 50 gr boter smelten en stoof hierin de fijngesneden ui zonder te kleuren Voeg de fijngesneden appeltjes toe en laat een momentje stoven Bevochtig met de cider of de wijn en laat onder deksel verder gaar stoven Als alles gaar is, mixt u het mengsel tot een puree Bij de puree voegt u de suiker, het zout, het gemberpoeder, de cayenne, de zure room en de calvados Breng terug aan de kook en houd de saus warm Ondertussen bakt u de medaillons in enkele nootjes boter Haal ze uit de pan en houd ze warm in een op 60 graden warme oven Bak de appelspietjes langs weerszijden in dezelfde boter en zorg ervoor dat ze beetgaar zijn Voeg de salie bij het braadvet Serveer de varkensmedaillons omringd door de gebakken appeltjes Strooi de salie over de appeltjes en lepel de saus ernaast Drink hierbij de rest van de fles appelcider

Varkensmedaillon met appelsaus is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krokante kip, groentefriet en appelsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante lamsboutlapjes met frisse appelsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensfricandeau met appelsaus
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gegrilde varkensmedaillon met friet en broccoli
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde varkensmedaillon
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerde rapen met kaneel, Iberico-varkensmedaillon
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken varkensmedaillon met bladspinazie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept