Verdeel het varkensvlees in 16 blokjes Ontzwoerd het spek en rol de sneetjes op Pel de uien en snijd elke ui in 4 Maak de spiesjes met afwisselend vlees, opgerold spek en ui en eindig met een blokje vlees Kruid met peper en zout en plaats de spiezen ca 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie Bereid de saus Maak de rode vruchten schoon Plaats de vleespan op het vuur, snipper de ui fijn en stoof de uisnippers Giet er de wijn en de bouillon bij en laat de saus even inkoken Breng ze vervolgens op smaak met de zwartebessensiroop, peper en zout Voeg er tenslotte de rode vruchten aan toe en warm deze even op Maak de slabladeren schoon, was ze en dep ze droog Laat de peertjes uitlekken Leg op elk bord een blaadje rode krulsla een een blaadje eikebladsla Plaats er een peertje bovenop Leg de vleesspiesjes in het midden en overgiet ze met de rode vruchtensaus Serveer dit gerecht met een glaasje Moulin a Vent
Varkensspiesje met rode vruchten is een recept van De vlam in de pan