Schil de aardappelen, was ze en kook ze gaar in lichtgezouten water Maak de Chinese kool schoon, snijd ze grof en spoel ze in ruim water Schep de kool uit het water en doe ze in een kookpan Voeg er een snuifje zout aan toe en laat ze in ca 10 minuten, op een hoog vuur, gaar koken Giet het vocht af en houd de kool warm in een voorverwarmde oven van ca 95 graden Verwijder het zwoerd en het kraakbeen van het spek en snijd het in reepjes Pel de ui en snipper hem fijn Smelt een nootje boter en fruit er de uisnippers en de spekreepjes in gaar Maak de worst even nat en prik ze op verschillende plaatsen in Bak ze vervolgens gaar in een nootje boter Schep de worst uit de pan en houd ze warm in de oven Roer het braadvet onder de kool Snijd de gekookte aardappelen in schijfjes van ca 1 cm dik Smelt een nootje boter in de vleesbraadpan en bak er de aardappelschijfjes bruin in Schep er tenslotte de uispekmengeling onder en verdeel deze bereiding over 4 borden Leg op elk bord een stuk worst en schep er de Chinese kool naast Bestrooi het geheel met de gehakte peterselie en serveer er een wit biertje bij Tip U kunt de Chinese kook ook door andijvie vervangen Kook ze gaar in ca 20 minuten maar laat ze de laatste 5 minuten zonder deksel koken