Breng 1 liter water, samen met 15 druppeltjes tabasco, een teelepel zout, een eetlepel olijfolie en 2 eetlepels anijslikeur aan de kook Maak de vis schoon en snijd hem in kleine stukken Pocheer de lotte gedurende 2 a 5 minuten in het kokende water Schep de vis uit en gebruik het kookvocht om de rijst in ongeveer 10 minuten gaar te koken Snijd de tomaten in reepjes en voeg ze bij de rijst Laat ze samen met de rijst nog 10 minuten koken Schep de tomaten uit het vocht en laat de rijstbuiltjes uitlekken Giet het water weg Maak de rijstbuiljtes leeg in de kookpan, strooi er een teelepel komijnzaad over en roer er de gepocheerde vis en de tomaatreepjes onder Meng de saffraan met 75 gr boter en roer deze onder de rijst Zet de pan nog even op het vuur en roer alles goed dooreen Geef de Parmezaanse kaas er apart bij
Fricassee van lotte met rijst en saffraanboter is een recept van De vlam in de pan