Vraag aan uw vishandelaar om de paling schoon te maken Trek de zijvinnen af en verwijder de laatste bloedresten Was de palingen en snijd ze in stukken van 5 cm Verwijder de nerven van de spinazie en was de blaadjes Snijd de stelen van de oesterzwammen Wentel de stukjes paling door de bloem Smelt een nootje boter en bak er de palingstukken in Zodra het visvlees makkelijk van de graat loskomt, is de paling gaar Giet het citroensap bij de paling en breng op smaak met het uitgeknepen knoflookteentje, peper en zout Smelt een nootje boter in een andere pan en bak er de oesterzwammen in Kruid met peper en zout Stoof de spinaziebladeren heel kort in een nootje boter Breng op smaak met peper en zout Verdeel de spinazie over het midden van 4 borden en schik er de paling op Werk af met de gebakken oesterzwammen en serveer met bruin brood Bij dit gerecht kunt u een witte Elzasser geven, maar ook een gewoon bruin biertje smaakt er uitstekend bij
Gebakken paling met spinazie en oesterzwammen is een recept van De vlam in de pan