Gebakken zeewolf met gerookt spek en bieslook

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de sjalotjes en snipper ze fijn Breng de witte wijn, samen met het citroensap en de sjalotsnippers, aan de kook en laat dit inkoken tot er ca 1/3 van de hoeveelheid overblijft Laat afkoelen Ontzwoerd het spek en snijd het in reepjes Smelt een nootje boter en bak de spekreepjes krokant Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier Wentel de visfilets in de bloem, kruid ze met peper en zout en bak ze in het spekvet, gedurende ca 5 minuten aan elke zijde, gaar Houd de filet vervolgens warm onder aluminiumfolie Smelt 200 gr boter maar laat ze niet te warm worden (ca 60 graden) Doe de eierdooiers in een steelpannetje en zeef er de ingekookte wijn bij Plaats het pannetje op een zacht vuurtje en klop de eieren tot een luchtige, gebonden massa Draai het vuur uit en klop er, druppelsgewijs, het olie-achtige deel van de gesmolten boter onder Voeg er tenslotte het gebakken spek en de bieslooksnippers bij en breng verder op smaak met peper en zout Schik de zeewolf op 4 warme borden en lepel wat saus over 1 helft Versier met een bieslooksprietje en wat tuinkers Serveer deze bereiding met gekookte aardappelen en geef er eventueel wat gekookte broccolie of een gegrilleerde tomaat bij Ook rauwe schijfjes tomaat, aangemaakt met een vinaigrette smaken hier lekker bij

Gebakken zeewolf met gerookt spek en bieslook is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Visburger met komkommer-yoghurtsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept