Was de visgraten Snijd de uien in ringen Smelt 25 gr boter in een kookpan, voeg de visgraten, de uien en het spek toe en laat onder deksel enkele minuten zweten op een zacht vuurtje Giet er de witte wijn en
2.5 dl water bij en laat 20 min zachtjes dampen Was de preiwitten Schik ze in een pan en voeg lichtgezouten water toe zodat ze net onder liggen, stoof ze in 15 tot 20 minuten gaar Smelt in een kookpot 50 gr boter op een zacht vuurtje en roer er de bloem door Zeef de visfumet, voeg het sap al roerend door de roux tot deze volledig is opgelost Voeg de room toe en laat terug aan de kook komen Neem de pot van het vuur Spatel er de eierdooier en de gemalen kaas door en breng op smaak met peper en zout Wikkel de preistaven in de zalmplakjes, kruid ze en schik ze in een met boter ingestreken vuurvaste schaal Giet de saus erover in plaats ongeveer 10 minuten in een voorverwarde oven op 220 graden Serveer met aardappelpuree en een Rivaner
Gegratineerde prei en zalmrolletjes is een recept van De vlam in de pan