Gemarineerde knorhaanfilets met dragon

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De dag vooraf Maak de knorhaanfilets schoon Verwijder de resterende graatjes met een tangetje of een pincet Was de filets en dep ze droog Bestrooi ze dan met wat zout en plaats ze gedurende 1 a 2 uur in een schaal in de koelkast Maak alle groenten schoon en was ze Breng het water met de wijn aan de kook Doe de groenten bij het wijn-water, samen met 15 gr zout, het blaadje laurier, de tijm, de peperkorrels, het teentje knoflook, de sjalotsnippers en de korianderbolletjes Laat een minuut koken en voeg dan de azijn toe Breng terug aan de kook en schuim af indien nodig Laat de marinade een half uurtje zieden op een zacht vuurtje Laat ze daarna afkoelen Voeg dan de gehakte dragon toe aan de marinade Neem de knorhaanfilets uit de koelkast en spoel ze onder stromend water Dep ze droog en kruid ze met versgemalen peper en zout Bak de visfilets kort in een flinke noot boter Neem ze uit de pan en laat ze op absorberend papier uitlekken Schik de filets in een platte glazen schaal naast elkaar Overgiet de filets met de marinade en verdeel de groenten over de visfilets Dek de schaal af met plastiekfolie en laat de filetjes gedurende minstens 24 uur marineren in de koelkast De dag zelf Kook de aardappelen in de pel Neem ze uit het water en koel ze wat af Pel ze en snijd ze in blokjes van 1 cm3 Meng er de gesnipperde bieslook en de uisnippers door en kruid met peper en zout Besprenkel ook met de olijfolie Serveer de knorhaanfilets met de groentjes van de marinade Haal de kruiden er tussenuit Dien op met een licht zomerslaatje met olie en evt enkele druppels citroensap en de aardappelsalade Drink hierbij een streekbiertje

Gemarineerde knorhaanfilets met dragon is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept