Vermeng de rode wijn met 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel wijnazijn Voeg er een geperst knoflookteentje, peper, zout, tijm en laurier aan toe Marineer hierin de vis gedurende 1 uur Maak de uitjes schoon, blancheer ze ongeveer 3 minuten in kokend water en pel ze Snijd het bietje in staafjes van ca. 3 cm lang en 0,5 cm breed Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water Giet ze af, schud ze op en maak er puree van Kruid met een mespunt foelie en flink wat peper Spatel de eierdooier en een flinke scheut olijfolie onder de puree Laat de puree een beetje afkoelen en spuit op een bord een kringvormig nestje Bak de uitjes samen met de drooggedepte tonijn in boter Houd ze allebei warm in de oven Zeef de marinade, laat ze tot de helft inkoken en voeg de stukjes biet toe Schep de biet in de nestjes met daarop de zilveruitjes Overgiet de steaks met saus
Gemarineerde tonijnsteaks met pommes virgine is een recept van De vlam in de pan