Spoel de rog onder stromend water Snijd de uien en de wortel in zeer dunne plakjes (ringen) Snijd de seldertakjes op 3 cm lengte Kook het water op met de witte wijn Voeg de laurier en de thijm toe Kruid met zout en versgemalen peper Voeg de groenten toe en kook het geheel een half uurtje lichtjes door tot de groenten bijna gaar zijn Voeg nu de rogvleugels aan de groentebouillon toe en kook gaar op een zacht vuur Bereid ondertussen de saus verwarm de boter tot ze schuimt Doe nu de kappertjes, de mosterd, het gehakte hardgekookte eitje en het citroensap bij de boter Kruid met versgemalen peper en warm terug op Neem de pan van het vuur en roer de gehakte peterselie door de saus Fileer de rog en verdeel de rog in warme borden of in een speciaal visschoteltje Lepel de saus rondom de vis Verdeel de groentjes uit het kookvocht over de vis Serveer hierbij enkele gekookte aardappeltjes Serveer de rest van de saus in een sauskommetje
Gepocheerde rogvleugel met groentjes is een recept van De vlam in de pan