Gestoomde mosselen met venkel en zeekraal

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de mosselen zorgvuldig schoon Was de zeekraal en verwijder de vezelige uiteinden Maak de venkels schoon, verwijder de binnenste bladeren en de harde kern Snijd ze vervolgens in blokjes van ca 1 cm dik Was de peterselie en snipper hem fijn Vermeng de vermout met de bloem en de tabasco Plaats een stoommandje in de stoompot met ventiel Schep de helft van de mosselen, de zeekraal, de venkel, de peterselie en de vermoutmengeling in de stoompot, voeg er een nootje boter, een laurierblaadje en wat peper aan toe en sluit hemaf Breng de pot op een hoog vuur onder druk, draai het vuur uit en wacht tot de pot kan geopend worden Schep de mosselbereiding in een schaal en houd ze warm in een oven van 95 graden Maak vervolgens de rest van de mosselen klaar

Gestoomde mosselen met venkel en zeekraal is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse garnalenbisque en spring rolls
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Wijtingfilet, knapperige salade en room met wasabi
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Grootmoeders scholfilet met zeekraal en zachte boterjus
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Gestoomde spruitjes met peer
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bimi met gebakken uitjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makreelcurry met naanbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept