Kabeljauw met sinaasappel

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 uur vooraf Pers de sinaasappelen en zeef het sap Besprenkel ongeveer 1 uur voor u het gerecht klaarmaakt de vis met de 1/4 van het sinaasappelsap en bewaar ze zolang in de koelkast Breng 5 dl lichtgezouten water aan de kook en pocheer in ongeveer 15 minuten de kabeljauwmoten Laat de room inkoken tot ongeveer de helft en houd apart Smelt in een andere kookpan 25 g boter en maak een roux onder toevoeging van de bloem Leng aan met het sap en de wijn Breng de saus op smaak met een mespuntje cayennepeper, zwarte peper en een beetje zout Laat de kabeljauw uitlekken en leg hem op een serveerschaal Werk de saus af met de ingekookte room en de eierdooier en lepel deze over de kabeljauwmoten Serveer met gekookte peterselieaardappelen en drink er een fruitige Sancerre-wijn bij Indien de sinaasappelen niet al te zoet zijn, kunt u eventueel nog een teelepel suiker aan de saus toevoegen

Kabeljauw met sinaasappel is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept