Schrob en was de mosselen met veel water Gooi die met open of gebroken schelpen weg Giet de rest in een grote kookpot en overgiet ze met witte wijn Laat ze opengaan op een hevig vuur Laten uitlekken en het kookvocht opvangen Filter het kookvocht en breng het aan de kook Tot de helft laten indikken en bewaren Was de champignons, snijd ze in schijfjes en braad er het water uit in een pan met een beetje boter Smeer een ovenschotel in met boter en schik er de champignons, de grijze garnalen en de mosselen (zonder schelp) in Laat 50 g boter smelten, bestrooi met bloem en meng alles met de klopper Voeg geleidelijk 1,5 dl van het kookvocht toe, net als de room Voeg dan de saffraan, peper en eventueel een snuifje zout toe Giet deze bechamelsaus over de mosselen, de garnalen en de champignons Zet alles in een voorverwarmde oven (250 graden) en laat een tiental minuten braden Bestrooi dan met gehakte bieslook en dien onmiddellijk op