Opgevulde zeetongfilets met mais

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Mix de zalmfilet tot een fijne mousse Klop er het eiwit en de room door tot u een glad beslag bekomt Kruid met peper en zout Klop de zeetongfilets lichtjes plat met de achterkant van een groot mes of een pan Leg ze met de velkant naar binnen (Tijdens het warmen gaat het vel van de zeetongfilets samentrekken, en op die manier houden de rolletjes hun mooie vorm) Strijk er de vulling gelijkmatig op en verdeel er dan de maïs over Rol de zeetongfilets dicht van de kop naar de staartzijde toe Strijk een pan lichtjes in met boter en leg de tongrolletjes mooi tegen elkaar, met de sluiting in dezelfde richting Zo springen ze straks bij het verhitten niet open Giet hierover de witte wijn, het water en de versnipperde ui Dek af met aluminiumfolie en laat 5 tot 7 minuten zachtjes gaar stoven Haal de filets uit de pan en houd ze warm Zeef het vocht en laat het inkoken tot 1 dl Doe er de room bij en laat inkoken tot een binding ontstaat Roer er tenslotte de saffraan door Breng op smaak met peper en zout Houd de saus warm Maak de paprika's en de broccoli schoon Snijd de paprika's in blokjes Verdeel de broccoli in roosjes Verdeel de broccoli in roosjes Laat een nootje boter smelten en doe ze samen met de sojascheuten en de maïs in een pan Voeg er nog 1/2 dl water aan toe tegen het aanbranden Laat dan 4 tot 5 minuten volop stomen zodat de groenten krokant gaar zijn Schik een kroontje groenten op de rand van het bord Lepel de saus in het centrum en plaats er voorzichtig 3 mooie zeetongrolletjes op Werk het bord eventueel nog af met een plukje dille of rivierkreeftjes Schenk hierbij een glaasje Chablis of Sancerre

Opgevulde zeetongfilets met mais is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vega-quesadilla
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenchili
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Opgevulde pijlinktvis met Griekse deegwaren
75 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
opgevulde paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Opgevulde Aardappel Met Garnaal En Radijsjessla
20-30 min -
Bekijk recept
Opgevulde Handschoen
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept