Bak de broodblokjes goudgeel in een grote noot boter Laat ze uitlekken op absorberend papier Verwijder met een fijn mesje de rug- en buikgraatjes van de paling, van de staart naar de kop toe Krab het bloed uit de buikholte Spoel de paling, zodat alle restjes verwijderd worden Snijd hem in mootjes van ongeveer 6 cm Dep de stukken goed droog Pel de zilveruitjes Smelt een grote noot boter in een platte stoofpan Stoof de zilveruitjes een tweetal minuutjes in de boter, maar laat ze niet verkleuren Schik de palingmoten tussen de zilveruitjes Breng op smaak met zout Doe er het kruidentuiltje, de geplette knoflook en de groene peperbolletjes bij Bevochtig met het witbier, zodat de palingmootjes juist onder staan Laat even opkoken en dek af Stoof de paling en de uitjes in ongeveer 10 minuten gaar op een zacht vuurtje Kontroleer de gaarheid Schep de paling en de zilveruitjes over in een serveerschotel en houd ze warm Kook de saus eventueel wat uit en bind ze dan met wat aardappelzetmeel, dat u oplost in water Roer de peterselie, de dragon en nog een nootje boter door de saus Controleer de kruiding Giet de saus over de warme paling en strooi er wat toastblokjes over Serveer de palingstoverij aan tafel voor uw gasten en geef er een stokbroodje of fijne frietjes bij Verras ze met een goed geschonken witbier of Grand Cru van Hoegaarden