Vraag aan uw vishandelaar om de zeewolf te fileren en elke filet in 2 plakjes te snijden zodat u 4 plakjes van ca 12 cm op 12 cm bekomt Neem het visafval mee Verwarm de witte wijn, voeg er 1 dl water aan toe en kook de visafval gedurende ca 20 minuten Maak de preiwitten schoon, was ze en snijd ze in ragfijne julienne Maak de spinazie schoon, was ze en kook ze gaar in lichtgezouten water Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef Smelt een nootje boter en bak er even de prei-julienne in Breng op smaak met peper en zout Wrijf het midden van 4 velletjes aluminiumpapier, van ca 20 cm op 20 cm, in met boter en schik er de vis op Kruid met peper en zout en verdeel er de prei-julienne over Rol de vis op en wikkel er vervolgens het aluminiumfolie rond Sluit de uiteinden goed af Pocheer de rolletjes 10 minuten in water Maak ondertussen de broccoliroosjes schoon, was ze en kook ze beetgaar in lichtgezouten water Laat ze uitlekken maar houd ze warm Pel de ui, snijd hem in ringen en kook deze gaar in de rode wijn Laat ze eventjes uitlekken Giet de visbouillon door een zeef, breng hem opnieuw aan de kook en voeg er de room bij Laat de saus inkoken, breng ze op smaak met peper en zout en verdeel ze vervolgens in 2 gelijke delen Mix de uitgelekte spinazie fijn en kleur er 1 deel van de saus mee Kleur het andere deel met het saffraanpoeder Schep deze beide sauzen op 4 warme borden de gele saus boven en de groen onderaan Verwijder het aluminiumfolie van de visrolletjes en schik ze in het midden van de borden Leg 2 broccoliroosjes in de groene saus en versier de gele saus met enkele paarse uiringen Geef er gekookte aardappelen of aardappelpuree bij
Rollade van zeewolf met 2 sauzen is een recept van De vlam in de pan