Was de sint-jakobsvruchten en laat ze uitlekken op een keukendoek Laat de knoflook samen met de kerrie 2 min. zachtjes zweten in 10 gr. boter Voeg dan de kippebouillon toe en breng aan de kook Laat het vocht 5 min. zachtjes koken, mix het daarna fijn en giet het door een fijne sauszeef Snijd de tomaat in dobbelsteentjes Snijd ook het vruchtvlees van de appel in dobbelsteentjes en kook het 1 min. in water met citroensap Neem de dobbelsteentjes uit het water, verfris ze onder koud water en laat ze goed uitlekken Strijk een grote, ondiepe pan in met een nootje boter Snijd de sint-jakobsvruchten horizontaal doormidden en leg ze, samen met de oranje kuiten, in de pan Strooi er peper en zout over en voeg de kerriebouillon toe Zet de pan op het vuur, breng de inhoud aan de kook en laat de sint-jakobsvruchten 1-2 minuten (naargelang de grootte) pocheren onder deksel Neem de vruchten uit de pan en houd ze warm Laat het kookvocht tot een kwart inkoken, voeg er de room aan toe en laat terug inkoken tot een lichte binding ontstaat Voeg er de appel, de tomaat, de sint-jakobsvruchten en een paar druppels dragonazijn aan toe en breng op smaak met peper en zout Warm het geheel nog even kort op Schik alles op een groot bord, oversaus de vruchten en bestrooi met verse dragonblaadjes Serveer hierbij evt. saffraanrijst (rijst waaraan u tijdens het koken een dopje saffraan toevoegt) en een witte Musigny uit de Bourgogne
Sint-Jakobsvruchten met kerrie en dragon is een recept van De vlam in de pan