Pel en ontpit de tomaat en snijd het vruchtvlees in stukjes van ca 1 cm Breek het vezelige uiteinde van de zeekraal en kook ze ca 10 minuten, zonder deksel, in ruim water gaar Laat ze vervolgens schrikken onder de koude kraan Was de limoen en verwijder de schil met behulp van een dunschiller Hak de schil vervolgens zeer fijn en bewaar deze snippers in 1 eetlepel olijfolie Pers het sap uit de limoen Vermeng de rest van de olijfolie met een geutje limoensap, de pesto en wat peper en roer dit sausje onder de tomaatblokjes en de zeekraal Was de slablaadjes en laat ze uitlekken Was de visfilets en dep ze droog Kook de basmatirijst gaar in 5 dl lichtgezouten water Bak ondertussen de visfilets, langs bijde zijden, gaar in een nootje boter Breng op smaak met peper en zout Haal de vis uit de pan en houd hem warm onder aluminiumfolie Deglaceer de pan met een geutje water en de rest van het limoensap Leg de rijst bovenaan op het bord, maak in het midden een kuiltje en schep er de groentebereiding in Schik onderaan een visfilet en wrijf de bovenzijde van de vis lichtjes in met de gehakte limoenschil Lepel was saus, door een fijn zeefje, over de vis Versier dit gerecht met een blaadje sla en drink er een droge Chileense wijn bij