Verwijder de wortel van de molsla Spoel de sla en de krulandijvie, droog ze en trek de groente in stukken van ca. 8 cm Spoel de vis, dep ze droog en wentel ze door de bloem Klop de filets even af om de overtollige bloem te verwijderen Smelt een nootje boter in een pan en bak de visfilets aan elke zijde 4 minuten Kruid lichtjes met zout Halveer de sneetjes bacon in de lengte en bak ze in een nootje boter Was de kervelplukjes en droog ze Schik de vis op 4 warme borden en strooi er de kervelplukjes over Smelt nog wat boter, bak de peperkorrels lichtjes en strooi ze over de vis Meng de molsla bij de bacon in de pan Schik de sla en de bacon eveneens op de borden en besprenkel de vis met enkele druppels limoensap Serveer dit gerecht met basmatirijst (in de natuurwinkel te koop) of andere rijst en drink er een glas wit bier bij - Molsla of pissenlit is een bladgroente afkomstig van de paardebloem Ze wordt bij voorkeur onder molshopen gezocht, vandaar de naam Het is vrij bitter van smaak
Victoriabaars met bacon en lauwe sla is een recept van De vlam in de pan