Ontkorst het toastbrood en maal het fijn of wrijf het door een zeef Doe hierbij 1 el olijfolie, de mosterd en de gehakte kervel Houd een paar kerveltakjes over voor het garnituur Schil de aardappelen en steek er met een appelboor een cilinder uit Schaaf de aardappels in dunne ronde plakjes en fruit deze plakjes even in de resterende olie om het verkleuren te voorkomen Strijk de zalmfilets in met de kervelpasta en leg hierop de aardappelplakjes dakpansgewijs, zodat u een schubstruktuur bekomt Strijk een ovenschaal in met boter en leg hierin de zalm Zet de oven op de grillstand en plaats de schaal ongeveer 15 tot 20 minuten in het midden van de oven Laat ondertussen de witte wijn met de gehakte sjalotjes inkoken tot het vocht bijna volledig verdampt is Pel en ontpit de tomaat en snijd ze in stukjes Voeg de room bij de ingekookte wijn en laat nog even verder inkoken tot u een gladde saus bekomt Breng het geheel op smaak met peper, zout en citroensap Voeg daarna de tomaat toe Schik de zalmfilets op de borden, lepel er de saus rond en versier met kerveltakjes Lekker met een Pinot Blanc