Geglaceerde gans

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 250 graden Wrijf de gans in met zout, peper en de majoraan Stop de geschilde appels zonder klokhuizen in de buikopening en sluit de opening met garen of pennen Prik de gans rondom met een prikker in, zodat het vet er tijdens het braden uit kan lopen Leg de gans met de borst naar beneden in de braadslee van de oven Giet er 1/2 liter kokend water over, zet de braadslee onder in de oven en laat de gans 30 minuten stomen Neem de gans uit de oven en giet de bouillon in een pan Leg de gans, met de braadslee eronder op een rooster, onder in de op 200 graden voorverwarmde oven en braad het vlees 2 uur Keer de gans na 1 uur en begiet hem regelmatig met bouillon Vermeng wat van het braadvocht met de honing, het citroensap en 1 theelepel zout, bestrijk de gans daarmee en glaceer door de gans nog 15 minuten in de oven te laten staan

Geglaceerde gans is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Fijne toast met foie gras, boschampignons en een slaatje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cassoulet uit Toulouse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken foie gras, pastinaakmousse, cacao-chilikruiden
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gaasesteg Med Aebler Og Svedsker
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Oesterzwamstrudel met noten
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lichte mousse met chocolade en kastanjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Yvette van Boven's geglaceerde wortelgroenten
40 min Bijgerecht
Bekijk recept