Bereiding
vulling Pel en snipper de ui Was de bleekselderij, knip de blaadjes van de stengel in een kopje fijn en snijd de stengel in kleine stukjes Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes Verhit de boter in een koekepan en fruit de ui en de bleekselderij zachtjes ca. 3 minuten Roer er de appel, kipkruiden, fijngeknipte bleekselderijblaadjes en peper door en laat nog ca. 2 minuten zachtjes bakken Doe het mengsel in een kom Haal de korsten van het brood, verkruimel het en roer het broodkruim door het appelmengsel Klop het ei met de melk in een kopje los, meng dit door het appelmengsel en vul de kalkoen hiermee
Voorbereiding kalkoen Verwijder de zakjes uit de buikholte van de kalkoen en bestrooide kalkoen van binnen en van buiten met zout en peper Schep de vulling in de buikholte en bind de kalkoen met haakkatoen op Verwarm de oven voor op 200 graden Smelt de boter in een steelpan, schenk een beetje boter in een braadslede, leg de kalkoen erin en bedek hem met ontbijtspek Schenk de rest van de boter erover en braad de kalkoen ca. 75 minuten in het midden van de oven Bedruip de vogel regelmatig met braadvet Verwijder het ontbijtspek en braad de kalkoen in nog ca. 15 minuten goudbruin en gaar (hij is gaar als u een poot gemakkelijk heen en weerkunt bewegen) Neem de kalkoen uit de oven, leg hem op een schaal en snijd hem aan tafel aan