Kalkoen - gevulde

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

vulling Maak de champignons schoon en hak ze grof (bewaar er een paar voor de garnering) Pel en snipper de ui Verkruimel het brood Verhit in een pan de helft van de boter en fruit de ui ca. 3 minuten Pers de knoflook erboven uit Voeg de champignons toe en bak die ca. 3 minuten mee Verhit in een koekepan de rest van de boter en bak het gehakt hierin rul Roer de champignons en het brood erdoor en voeg zout, peper en een snufje nootmuskaat toe Doe het gehakt in een kom en laat het afkoelen Knip de blaadjes van de selderij en de peterselie fijn Klop in een kommetje het ei met de slagroom los en meng de kruiden en het ei door het gehaktmengsel Vul de kalkoen hiermee Halveer de gebraden kalkoen en garneer met de achtergehouden gebakken champignons
Voorbereiding
kalkoen Verwijder de zakjes uit de buikholte van de kalkoen en bestrooide kalkoen van binnen en van buiten met zout en peper Schep de vulling in de buikholte en bind de kalkoen met haakkatoen op Verwarm de oven voor op 200 graden Smelt de boter in een steelpan, schenk een beetje boter in een braadslede, leg de kalkoen erin en bedek hem met ontbijtspek Schenk de rest van de boter erover en braad de kalkoen ca. 75 minuten in het midden van de oven Bedruip de vogel regelmatig met braadvet Verwijder het ontbijtspek en braad de kalkoen in nog ca. 15 minuten goudbruin en gaar (hij is gaar als u een poot gemakkelijk heen en weerkunt bewegen)

Kalkoen - gevulde is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept