vulling Maak de champignons schoon en hak ze grof (bewaar er een paar voor de garnering) Pel en snipper de ui Verkruimel het brood Verhit in een pan de helft van de boter en fruit de ui ca. 3 minuten Pers de knoflook erboven uit Voeg de champignons toe en bak die ca. 3 minuten mee Verhit in een koekepan de rest van de boter en bak het gehakt hierin rul Roer de champignons en het brood erdoor en voeg zout, peper en een snufje nootmuskaat toe Doe het gehakt in een kom en laat het afkoelen Knip de blaadjes van de selderij en de peterselie fijn Klop in een kommetje het ei met de slagroom los en meng de kruiden en het ei door het gehaktmengsel Vul de kalkoen hiermee Halveer de gebraden kalkoen en garneer met de achtergehouden gebakken champignonsVoorbereiding kalkoen Verwijder de zakjes uit de buikholte van de kalkoen en bestrooide kalkoen van binnen en van buiten met zout en peper Schep de vulling in de buikholte en bind de kalkoen met haakkatoen op Verwarm de oven voor op 200 graden Smelt de boter in een steelpan, schenk een beetje boter in een braadslede, leg de kalkoen erin en bedek hem met ontbijtspek Schenk de rest van de boter erover en braad de kalkoen ca. 75 minuten in het midden van de oven Bedruip de vogel regelmatig met braadvet Verwijder het ontbijtspek en braad de kalkoen in nog ca. 15 minuten goudbruin en gaar (hij is gaar als u een poot gemakkelijk heen en weerkunt bewegen)