Zeef de bloem met het zout in een kom Snijd de boter met twee messen door de bloem tot een kruimelig geheel Voeg het ei toe, kneed alles snel dooreen en voeg zoveel water toe tot een soepel deeg is ontstaan Vorm van het deeg een bal en laat deze 1 uur in de koelkast rusten Maak de vulling Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten Voeg de stukjes tomaat toe en fruit deze even mee Neem de pan van de hittebron af Prak de sardines met het citroensap en de fijngehakte peterselie fijn in een kom Schep de fijngehakte eieren en de plakjes olijf door het mengsel en maak alles op smaak met wat zout en peper Rol driekwart gedeelte van het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ca. 3 millimeter dikke lap en bekleed hiermee een springvorm met een diameter van ñ 20 centimeter Doe het sardinemengsel in de vorm en dek de pastei af met de uitgerolde rest van het deeg Bak de pastei ca. 40 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven tot hij mooi bruin en gaar is Serveer de in punten gesneden sardinepastei warm of koud