Tam konijn in druivensaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat het konijn door de poelier schoonmaken en in grote stukken snijden Vermeng de bloem met zout en peper Rol het konijn door de bloem en braad het aan alle kanten mooi bruin Voeg het kleingesneden sjalotje toe en laat het even meebruinen Blus af met wat bouillon en wat druivesap en strooi een snufje tijm over het konijn (pas op niet te veel) Sluit de pan goed af en laat het vlees op het vuur of in een matig warme oven in ca. 1 tot 1 1/2 uur gaar worden Bedruip regelmatig; voeg, als de saus teveel inkookt, nog wat bouillon en/of druivesap toe Schik de stukken konijn op een voorverwarmde schaal Bind de saus eventueel nog met wat beurre manie Voeg de uitgelekte druiven toe, laat alles goed doorwarmen Maak het op smaak af en voeg op het laatste moment de zure room toe Beurre manie Vermeng ca 10 gr boter met 1 eetlepel bloem tot het een balletje vormt en doe daarvan kleine stukjes al roerend in de saus

Tam konijn in druivensaus is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Tongrolletjes met zalm en druivensaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Varkenslapjes met champignon-druivensaus
0 min
Bekijk recept
Scholrolletjes met appel en druivensaus
0 min
Bekijk recept
Kalfsbiefstuk met druivensaus
0 min
Bekijk recept

Zoetzure konijnenstoof
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijn met mosterd
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tam Konijn Surprise
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tam Konijn In Kreupelhout
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept