Bereiding
Snijd de filets aan de zijkant open Snijd het brood in blokjes, week die in 2 eetlepels slagroom en knijp ze uit Vermeng het brood met het gehakt, de kruiden, het eiwit, zout en peper Vul de filets met het gehaktmengsel, klap ze dicht en sluit ze met cocktailprikkers Pel en snipper het sjalotje Verhit 25 gr boter in een pan, fruit het sjalotje hierin glazig en blus af met de vermout Voeg de fond toe en kook die tot de helft in Roer de slagroom erdoor Verhit de rest van de boter en bak de filets aan beide kanten bruin Leg een deksel half op de pan, zet het vuur laag en braad de filets ca. 25 minuten Draai ze halverwege een keer om Verwarm de saus, leg een plaatje onder de pan en laat de saus inkoken Breng de saus eventueel met zout en peper op smaak Snijd de filets schuin in plakken, verdeel die over de borden en schenk er de saus over Geef er gekarameliseerde kweeperen bij Gekarameliseerde kweeperen Schil kweeperen en gooi de schil, de uiteinden en de klokhuizen NIET weg Doe een groot glas water, het sap van 1 citroen en 3 grote eetlepels suiker in een pan en kook het afval daarin Laat dit stroopje inkoken tot er 5-6 eetlepels vocht overblijven Verwarm een aanbakvrije koekenpan voor Snijd intussen de kweepeer in vlakke, niet te dikke partjes en besprenkel die met citroensap Laat boter in de koekenpan smelten, doop de partjes met een kant in rietsuiker en leg de besuikerde kant in de boter Vul de hele pan op die manier, zonder dat de partjes elkaar overlappen. Zet het vuur nu heel laag (gebruik eventueel een vlamverdeler) en laat 15-20 minuten sudderen Door de reacties van de pectine in de kweepeer, de boter en de suiker ontstaat er een dun laagje krokante karamel op de partjes Ga vooral NIET met de pan schudden, anders krijgt u geen krokant laagje Schik de partjes op een warm bord en overgiet ze met de siroop, die, als u voldoende tijd heeft genomen, mooi geel en bindend is geworden Ook lekker bij reebok