Meng het gehakt met de fijngewreven beschuiten, het ei zout, peper en nootmuskaat en vorm hier kleine gehaktballetjes van Was de spinazie zorgvuldig en laat de groente uitlekken Snipper de ui Verhit de helft van de boter en schroei de gehaktballetjes hierin snel rondom dicht Neem de balletjes uit de pan en laat de ui in het braadvet glazig worden Roer de spinazie hierdoor en laat die afgedekt slinken Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat Schep de gehaktballetjes door de spinazie en laat het geheel nog 10 minuten stoven Laat de rest van de boter met de bloem smelten en voeg hier al roerend geleidelijk de wijn en de bouillon aan toe Breng de saus aan de kook en breng op smaak met het citroensap, de room, zout, peper, de citroenrasp en de suiker Klop van het vuur af de eidooier door de saus Neem de spinazie met de gehaktballetjes met een schuimspaan uit de pan, laat de groente uitlekken en serveer het gerecht met de citroensaus
Spinazie met gehaktballetjes en citroensaus is een recept van De vlam in de pan
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)