Uiensoep met bier Klassiek

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de uien in uiterst smalle ringen Fruit deze ringen in de hete boter tot ze zacht zijn en ook al wat kleur hebben gekregen Schep er de gekookte, tot grove kruimels gehakte ham door Pers er de look erboven uit en roer alles goed door Strooi er door een zeef de bloem over en roer alles opnieuw krachtig door Schenk er, onder opnieuw voortdurend roeren, de (kippen)bouillon en het bier Klassiek bij Blijf roeren tot een gebonden soep is verkregen Laat die enkele minuten zachtjes koken Klop nu de kaas en de mosterd onder de soep Roer de eierdooier en de melk in een kom goed los en voeg er 3 eetlepels hete soep aan toe Schenk dit mengsel door de soep en roer het nogmaals krachtig door Neem hierna onmiddellijk de pan van het vuur en voeg naar smaak peper en zout toe Roer ook nog 2 eetlepels fijngehakte peterselie en 2 theelepels fijngehakte kervel onder de soep Eet hierbij warm en knapperig stokbrood

Uiensoep met bier Klassiek is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Klassiek recept voor verloren brood
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van gerookte kip met sperziebonen en geitenkaas met aslaagje
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jamie's sorbet ijs
Bekijk recept

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept