Alle ingrediënten voor pasta tot stevig deeg kneden, zonodig nog wat olie toevoegen Deeg afgedekt ca. 30 minuten koel wegzetten Voor vulling alle ingrediënten mengen, met zout en peper op smaak brengen Deeg in gedeelten met behulp van pastamachine (of deegroller) uitrollen Met stand 1 beginnen, opening steeds een stand verkleinen (bij stand 6 of 7) eindigen Als deeg te plakkerig wordt werkvlak met bloem bestrooien Deegplakken op bebloemde plank leggen en flinke theelepels vulling met 8 cm tussenruimte erop scheppen Randen om vulling dun met water bestrijken Plak deeg erop leggen Randen rond vulling goed aandrukken en rondjes (doorsnede 6 cm) uitsteken Maak 3 ravioli's per persoon In grote pan ruim water met zout en scheutje olie aan kook brengen Ravioli in 5-8 minuten beetgaar koken Voor de saus gorgonzola en slagroom al roerende zacht verwarmen, 6 eetlepels parmezaanse kaas (en zout) toevoegen Op elk bord 3 ravioli's leggen, wat saus erover scheppen Rest van saus en parmezaanse kaas er apart bij geven Wijnadvies Schenk bij de ravioli een geurige zijdeachtige rode wijn, bijvoorbeeld een cru uit de Beaujolais Kies een Fleurie