Oven voorverwarmen op 240 graden In braadslede in olie kalfsbotten en -schenkel leggen In midden van oven in 20-30 minuten laten bruinen Overdoen in soeppan In braadslede tomatenpuree op vuur even aanbakken Aanbaksels met water losroeren en met 4 liter water in soeppan schenken Aan de kook brengen Regelmatig afschuimen In boter ui, wortel en 200 gr selderij ± 5 minuten zachtjes bakken Met knoflook, tijm, laurier, (peterselie), 1 theelepel zout en peperkorrels in soeppan doen 4-6 uur zachtjes laten koken, af en toe afschuimen Boven andere pan door zeef en vochtige doek schenken Bouillon klaren bouillon laten afkoelen Soepgroenten, gehakt en eiwitten erdoor roeren Bouillon heel langzaam al roerende aan de kook brengen Als schuim ontstaat is bouillon geklaard Opnieuw zeven Laatste hand rest van selderij in luciferdunne reepjes snijden Selderij en prei ± 5 minuten in bouillon gaar laten worden Bouillon op smaak brengen met zout en peper Royaal bestrooien met fijngehakte kervel Serveren met broodjes