Zalm in flinterdunne plakjes (laten) snijden, donkere delen verwijderen Grapefruit dun schillen, schil in heel dunne reepjes snijden Reepjes even in kokend water koken, koudspoelen Grapefruit uitpersen Sap pittig op smaak brengen met cayennepeper Zalm in sap afgedekt ± 1 uur in koelkast marineren Sla op borden schikken Zalm erop leggen, marinade erover schenken Avocado en kappertjes over zalm verdelen Garneren met reepjes schil (en dille) Variatie 250 gr rauwe tonijnfilet in zeer dunne plakjes op 4 borden schikken Dressing kloppen van 1 eetlepel Japanse sojasaus, 6 eetlepels druivenpitolie, 1/2-1 eetlepels balsamico-azijn en 2 eetlepels kippebouillon, zout en peper 4 shiitake (paddestoelen) in heel kleine blokjes erdoor scheppen Bij tonijn serveren Garneren met lollo rosso Wijnadvies Bij deze carpaccio van zalm, maar ook bij de variatie van tonijn past een volle droge witte wijn, bijvoorbeeld een Chablis