Pommes Dauphine

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voor soezenbeslag 1 dl water met boter en zout aan de kook brengen Bloem in een keer toevoegen en met houten lepel glad roeren Op laag vuur al roerende in ± 5 minuten gaar laten worden Van vuur af eieren een voor een erdoor roeren Voor puree In ruim water aardappels ± 25 minuten koken Pureren Beslag en puree mengen Zout, peper en nootmuskaat (en bieslook of tijm) toevoegen Overdoen in spuitzak Olie verhitten tot 190 graden Van puree steeds rozet op vingertoppen spuiten en rozet in olie schuiven Rozetten goudgeel frituren, met schuimspaan op keukenpapier scheppen Laten uitlekken Direct opdienen

Pommes Dauphine is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Pommes dauphine (aardappelbolletjes)
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pommes dauphine
30 min
Bekijk recept
Dauphine Van Boerenkool
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Dauphine Aardappelen
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Aardappelwaaiers uit de oven
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde gamba's met aardappelchips
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappel-knolselderijgratin
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stamppotje met gepofte knoflook en chorizo
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept