Ijstulband

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Rum verwarmen Abrikozen en dadels ± 30 minuten in rum weken Helft van koekjes grof breken In boter ± 5 minuten zachtjes bakken Laten afkoelen Gelatine in ruim koud water ± 5 minuten weken Dooiers met suiker en 3 eetlepels water au bain-marie in 8-10 minuten dik kloppen Gelatine al roerende erin oplossen Mengsel al roerende laten afkoelen Slagroom stijfkloppen en door dooiermengsel roeren Abrikozen, dadels, rum, gebroken koekjes, sinaasappelrasp en geconfijte schilletjes erbij doen Vorm met plasticfolie bekleden, ± 15 cm over rand laten hangen Mengsel in delen erin doen, regelmatig aandrukken Bovenkant gladstrijken Hele koekjes erin drukken Folie erover vouwen Minstens 1 nacht in diepvriezer zetten Voor serveren vorm op grote schaal keren Idee geef er chocoladesaus bij Breng 100 gr cacao met 50 gr suiker en 1/4 liter water al roerende aan de kook Roer er 1/8 liter slagroom door

Ijstulband is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker