Oven voorverwarmen op 240 graden In 20 gr boter 140 gr spinazie 2-3 minuten zachtjes bakken Laten afkoelen Steeds 2 plakken fillodeeg op elkaar leggen, hierop visfilet leggen Bestrooien met zout en peper Gesmoorde spinazie erover verdelen Zorgvuldig tot pakketjes vouwen Rest van boter smelten Bovenkant van pakketjes ermee bestrijken Op bakplaat in midden van oven in ± 10 minuten goudbruin bakken Weer met boter bestrijken Nog ± 4 minuten in uitgeschakelde oven zetten Bouillon met witte wijn op hoog vuur tot stroperig laten inkoken Room toevoegen en laten inkoken tot sausdikte Op smaak brengen met zout, peper en beetje citroensap Rest van spinazie erdoor roeren Op elk bord vispakketje leggen en wat saus ernaast scheppen
Gefileerde baars in fillodeeg met spinazie is een recept van De vlam in de pan
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)