Tomatensaus in pan met dikke bodem in 3 eetlepels olie sjalot en knoflook ± 5 minuten zacht bakken Tomaat, knoflook, oregano en 1 bosje basilicum toevoegen ± 30 minuten zacht laten stoven Tomatenmoes boven andere pan zeven Puree zacht laten inkoken tot ± 5 dl dikke saus Op smaak brengen met zout, peper en mespunt suiker Laten afkoelen Oven voorverwarmen op 175 graden Aubergines schillen, in lengte in plakken van 1/2 cm snijden Plakken aan beide kanten met rest van olie bestrijken en met zout en peper bestrooien Dakpansgewijs in grote ovenschaal leggen Scheutje water erover schenken en afdekken met aluminiumfolie In oven aubergine ± 30 minuten gaar stoven Plakken droogdeppen met keukenpapier, laten afkoelen Ongeschilde courgettes in plakken van 3 mm dik snijden Op dezelfde manier als aubergines in oven in ± 20 minuten gaar stoven Paprika's roosteren onder grill, in hete oven of boven gasvlam tot vel zwartgeblakerd is In plastic zak laten uitdampen Schil verwijderen Paprika's in vieren snijden, zaadjes verwijderen (vocht opvangen en bij tomatensaus gieten) Groenten laten afkoelen Mozzarella in hele dunne plakjes snijden In ovenschaal laagjes maken van 1/4 van tomatensaus, 1/3 van lasagnevellen, aubergine, daarop basilicumblaadjes en 1/3 deel van mozzarella Deze laagjes 2x herhalen maar in plaats van aubergine 1e keer courgette en 2e keer paprika gebruiken Eindigen met tomatensaus. Oven voorverwarmen op 175 graden Parmezaanse kaas over lasagne strooien In oven lasagne in ± 45 minuten gaar bakken Serveer de lasagne in brede repen gesneden met stokbrood en een groene salade