Garnalen pellen, zwarte darm verwijderen en staartjes in lengte halveren Besprenkelen met citroensap, 30 minuten laten intrekken Tongschar pureren In delen eiwitten, creme fraiche, zout en peper toevoegen In boter sjalot ± 5 minuten bakken, dan champignons ± 10 minuten meebakken Peterselie erbij doen Oven voorverwarmen op 200 graden 6 plakjes ontdooid bladerdeeg uitrollen tot ronde lap (doorsnede 34 cm) en 4 plakjes tot ronde lap (doorsnede 28 cm) Vorm bekleden met grote lap Uitgelekte garnalen en kabeljauw mengen In vorm scheppen 1/2 van champignonmengsel, 1/3 van vismousse, 1/2 van garnalen/kabeljauw, 1 x herhalen en eindigen met vismousse Cognac erover schenken Afdekken met deeglap, randen met water op elkaar plakken Uit restjes deeg visjes snijden en op deksel plakken In midden van deksel gaatje maken, opgerold stukje aluminiumfolie erin zetten Dooier loskloppen met 1 theelepel water en deksel ermee bestrijken In midden van oven ± 1 uur bakken (Lauw)warm serveren Idee maak de pastei extra luxe door garnalen te vervangen door langoustinestaartjes, tongscharfilets door tongfilets en kabeljauw door zeeduivel, zeewolf of roodbaars