Romige mosselsoep uit Yerseke

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Mosselen schoonboenen Kapotte mosselen en mosselen die na een tik op het werkblad niet meer sluiten eruit halen Mosselen met wijn en slagroom aan de kook brengen Met deksel op pan ± 5 minuten op hoog vuur laten koken Pan tussendoor schudden tot mosselen open zijn Mosselen uit pan scheppen en laten uitlekken Mosselen uit schelp nemen Kookvocht door doek zeven In grote pan boter verhitten Ui op laag vuur ± 5 minuten al omscheppend bakken Bouillon en saffraan toevoegen en ± 15 minuten zacht laten koken Kookvocht van mosselen en zeekraal aan bouillon toevoegen en nog ± 5 minuten zacht laten koken Lamsoren en mosselen aan soep toevoegen en door en door verwarmen Soep op smaak brengen met zout en peper Bestrooien met salie Variatie-ideeën - Lamsoren kunnen eventueel vervangen worden door veldsla De bladeren van veldsla (ezelsoren) hebben een heerlijke, enigszins bittere smaak - In plaats van zeekraal kunt u haricots verts kiezen Dit zijn dunne sperzieboontjes, die ook wel prinsessenbonen worden genoemd - Lekker bij de soep zijn geroosterde witbroodreepjes bestreken met mosterdboter Snijd hiervoor 4 ontkorste, geroosterde sneetjes witbrood elk in vier reepjes En bestrijk ze met 25 gr zachte boter waardoor 2 theelepels mosterd is geroerd Ook erg lekker is verse roomkaas met mierikswortel (bijvoorbeeld Cantadou)

Romige mosselsoep uit Yerseke is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Romige Mosselsoep Uit Yerseke
30-60 min -
Bekijk recept
Artisjokbodems met mosselen uit Yerseke
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept