Verwarm de olie en fruit de knoflook en de sjalotjes goudbruin Neem ze uit de pan en zet ze opzij Doe de rijst en gember bij de hete olie en bak de rijst tot alle olie is geabsorbeerd Stamp de volgende ingrediënten fijn ketoembar, kruidnagelen, kardemompitten, kaneelpoeder, snufje nootmuskaat en de bloembladeren van steranijs Maak een kruidenbuiltje van de fijngestampte ingrediënten, doe het bij de rijst en schenk de bouillon erover Voeg zout toe Roer de rijst een keer door en kook hem onder af en toe roeren bijna gaar Voeg de helft van de gefruite sjalotjes bij de rijst en kook de rijst gaar Neem het deksel van de pan en stoom de rijst droog Haal de pan van het vuur en maak de rijstkorrels met een vork los Verwijder het kruidenbuiltje en doe de rijst in een schaal Garneer de schaal met de resterende gefruite sjalotjes en knoflook Serveer het gerecht samen met een vleesgerecht