Nasi keboeli (kruidige rijst)

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de olie en fruit de knoflook en de sjalotjes goudbruin Neem ze uit de pan en zet ze opzij Doe de rijst en gember bij de hete olie en bak de rijst tot alle olie is geabsorbeerd Stamp de volgende ingrediënten fijn ketoembar, kruidnagelen, kardemompitten, kaneelpoeder, snufje nootmuskaat en de bloembladeren van steranijs Maak een kruidenbuiltje van de fijngestampte ingrediënten, doe het bij de rijst en schenk de bouillon erover Voeg zout toe Roer de rijst een keer door en kook hem onder af en toe roeren bijna gaar Voeg de helft van de gefruite sjalotjes bij de rijst en kook de rijst gaar Neem het deksel van de pan en stoom de rijst droog Haal de pan van het vuur en maak de rijstkorrels met een vork los Verwijder het kruidenbuiltje en doe de rijst in een schaal Garneer de schaal met de resterende gefruite sjalotjes en knoflook Serveer het gerecht samen met een vleesgerecht

Nasi keboeli (kruidige rijst) is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijst met ballen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Nasi met garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi Goreng met hamreepjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Nasi met gember
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept