Kook de kipfilet in water met zout in ± 10 minuten gaar Verwijder de buitenste donkere bladeren van de kool en snijd de rest in dunne reepjes Maak een sausje van de ketjap, azijn, sherry, gembersiroop en uitgeperste knoflook, verwarm dit even en schenk het over de champignons Verhit de olie in een braadpan of wok, bak de gember ± 1 minuten en bak de reepjes kool omscheppend ± 5 minuten mee Snijd de gare kipfilet in reepjes Vermeng de kool, paprika, garnalen, kipfilet, champignons en het sausje en laat dit ± 10 minuten afkoelen Serveer met boerenbrood - Ook te combineren met kruidensaus Klop 2 dl crème fraîche los met zout, peper en 1 theelepel citroensap en roer er 3 eetlepels fijngehakte kruiden, zoals peterselie, tijm, kervel, marjolein, bieslook en eventueel knoflook door
Lauwwarme kip-garnalensalade met gember is een recept van De vlam in de pan