Was de mosselen, verwijder de kapotte en controleer de open mosselen Doe de mosselen met 2 dl water in een (mossel)pan en breng ze aan de kook Kook de mosselen met de deksel op de pan ± 5 minuten tot ze allemaal open zijn Giet ze af en laat ze helemaal afkoelen Maak de tomaten schoon en snijd ze in partjes Schil de komkommers, schraap er met een lepel de zaadlijsten uit en snijd het vruchtvlees in blokjes Doe de komkommer in een zeef, bestrooi hem met het zout en laat de komkommer 30 minuten op een koele ptaats staan Spoel de komkommer af en laat het heel goed uitlekken Klop een sausje van het citroensap, de crème fraîche, de mayonaise, het currypoeder, de helft van de peterselie en peper naar smaak Schep de afgekoelde gepelde mosselen met de tomaatpartjes en de uitgelekte komkommer door het sausje Garneer met de rest van de peterselie Lekker met gebakken aardappelen