Schil de grapefruits tot op het vruchtvlees en snijd de partjes tussen de vliesjes uit Zorg ervoor dat alleen het vruchtvlees overblijft Maak de partjes los en vang het sap op Snijd de Cavaillon doormidden, verwijder de pitjes en haal met een dessertlepeltje stukjes uit het vruchtvlees Vang het sap op Snijd de komkommer overlangs doormidden en verwijder met een koffielepeltje de zaadjes Snijd de komkommer in plakjes en laat die 150-20 minuten afgedekt intrekken met wat zout en enkele druppels citroensap Rasp de worteltjes heel fijn Maak de slasoorten schoon, was ze en maak ze droog Dompel de tomaten even in kokend water, spoel ze snel koud, verwijder het velletje en snijd ze in vieren Verwijder de zaadjes en snijd ze in juliënne (fijne reepjes) Snijd de bieslook in staafjes van 2-3 cm en snijd de blaadjes munt klein Verwijder de schaal en het darmkanaal van de langoustines Snijd de Sint-Jacobsvruchten horizontaal doormidden Vermeng voor het sausje de mosterd, honing en frambozenazijn, klop dit op en werk af met de walnootolie Breng op smaak met peper en zout Leg de sla op 6 grote borden, strooi er de worteltjes over en leg daar de komkommer op Verdeel de Cavaillon en de grapefruit over de borden en strooi er de garnalen over Bak de langoustines en de Sint-Jacobsvruchten heel kort in hete boter en leg ze warm op de salade Verwijder het vet uit de braadpan en roer de aanbaksels met het meloen- en grapefruitsap los Laat dit even afkoelen en voeg het dan bij de saus Werk de borden mooi met de tomaat en de bieslook af en strooi er nog wat munt over Serveer de saus er apart bij
Salade van zeevruchten met meloen en grapefruit is een recept van De vlam in de pan