Oestersalade I

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Haal 24 van de buitenste bladen van het witlof, was deze zorgvuldig en maak ze met een schone doek droog Snijd de rest van het witlof in een fijne julienne en was en droog deze eveneens Verwijder de korsten van het brood, snijd de sneetjes in kleine dobbelsteentjes en bak die in wat boter mooi bruin Roer alle voor de dressing bestemde ingrediënten door elkaar Haal de hele blaadjes witlof door de dressing, giet de resterende dressing daarna over de witlofjulienne en schep enkele malen goed om Steek de oesters open, neem ze uit de schelp en droog er voorzichtig 12 met een stukje keukenpapier Wentel de droge oesters door de bloem en bak ze in de boter aan weerszijde snel bruin Blus de boter met citroensap af en geef de oesters een draai van de pepermolen Beleg 4 borden met een ster van 6 witlofbladen, leg de julienne in het midden en leg tussen de bladen aan de rand van het bord een takje kervel Leg de oesters om en om, een rauwe en een gebakken, op de witlofbladen Verdeel dobbelsteentjes brood over de witlofjulienne en garneer elke rauwe oester met een theelepeltje kaviaar

Oestersalade I is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker


Lauwe Oestersalade Met Truffel
20-30 min -
Bekijk recept
Oestersalade II
Bekijk recept