Lentebouillon met bloemkool en groenteknikkers

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de wortelen en de courgettes schoon en steek er met een uitsteeklepeltje (Parijse lepel) kleine balletjes uit (bewaar het afval voor de bouillon) Pel de tomaat, verwijder de pitten en steek met een uitsteekvorm van ± 1 1/2 cm diameter rondjes uit het vruchtvlees (bewaar ook deze resten voor de bouillon) Leg de soepkip in 2 liter water, kruid met peper en zout en breng dit aan de kook Verwijder zorgvuldig het schuim, voeg er het kruidenbuiltje, het citroenschilletje en de groenteresten aan toe en laat de bouillon ± 2 uur zachtjes trekken Maak de bloemkool schoon, verdeel hem in 4 bollen ter grootte van een tennisbal en kook die in lichtgezouten water beetgaar Kook ook de groenteballetjes en de erwtjes, apart, in lichtgezouten water beetgaar Spoel de groenten onder de koude kraan af Giet de bouillon door een zeef, ontvet hem met een stukje keukenpapier en breng hem opnieuw aan de kook Schep wat bouillon in een kookpannetje en verwarm er de verschillende groenten in Schik de bloemkoolbolletjes in het midden van 4 soepborden, leg er de groenteballetjes, de erwtjes en de tomaatrondjes omheen en overgiet met de hete bouillon Versier tenslotte met enkele plukjes kervel

Lentebouillon met bloemkool en groenteknikkers is een recept van De vlam in de pan

Dit vind je misschien ook lekker


Lentebouillon met peultjes en garnalen
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lentebouillon
0-10 min -
Bekijk recept